Vi intervjuar Patrik Johansson


Bergsala Nintendo
Foto: Emelie Lager

Nintendo i Sverige har sitt huvudkontor i Kungsbacka utanför Göteborg. De flesta som kört förbi där har säkert inte missat Mario-statyn som så ståtligt står där och hälsar alla välkomna. Bakom statyn hittar du Nintendos nordiska huvudkontor. Det går att besöka huvudkontoret och där kan du titta på en massa Nintendo-historia. Men du ska nog inte räkna med att få träffa en livslevande Mario eller en massa vilda Pokémon där. En person som du kan stöta på är Patrik Johansson. Patrik är kommunikationsansvarig på Nintendo i Norden och det är ett jobb som han har haft i mer än 17 år! Det innebär att han har varit med lanseringen av Game Boy Advance, GameCube, Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Wii U och Switch.

Kungsbacka
Foto: Nintendo.se

Som kommunikationsansvarig ser Patrik till att folk får all information om Nintendos produkter som de behöver. Partik ser nämligen till att information kring Nintendos produkter når tidningar, spelsajter, sociala medier, streamers och till slut då dig som konsument. Det innebär att när du ser en recension för ett Nintendo-spel i en tidning så har det spelet oftast skickats till tidningen av Patrik. Eller om någon YouTube-profil du gillar besöker Nintendo-kontoret för ett reportage så har de antagligen frågat Patrik om de fick göra det.

Att jobba för Nintendo är ett drömjobb för många så därför tog vi chansen att ställa några frågor till Patrik, bland annat om hur man får jobb på Nintendo och vad Nintendo Labo egentligen är för något.

Vad ville du bli när du var ung?

– När jag var barn funderade jag inte direkt på vad jag ville bli om stor. Var först i tidiga tonåren jag hade såna tankar och då drömde jag bland annat om att bli filmregissör, skådespelare, journalist eller arkitekt.

Varför bestämde du dig att göra det du gör som jobb?

– Jag hade arbetat som journalist i många år när jag fick syn på en platsannons om ett jobb som PR-ansvarig på Bergsala AB. Min kärlek och entusiasm för Nintendo-spel har varit gedigen ända sedan min pappa gav mig ett Game & Watch tidigt 80-tal och sen följde upp det med spelkonsolen NES, så jag tänkte att det vore nog något för mig att jobba där.

Vad ska man göra för att ha en chans att få börja jobba för Nintendo?

– Gilla Nintendo-spel och att ha rätt utbildning för det jobb man söker ökar chanserna betydligt. Sen är det ju många andra egenskaper som är bra att ha som att vara noggrann, dynamisk, servicemedveten, trivas med att jobba i grupp med mera.

Hur ser en typisk dag ut på Nintendo i Sverige?

– För mig handlar det främst om att ha kontakt med media och ibland också återförsäljare och konsumenter. Jag ser till att de får all information från Nintendo på svenska och svarar på alla möjliga frågor om Nintendo och alla Nintendo-produkter. Så det blir mycket mejlande och chattande om dagarna med mina många kontakter inom media. Samt uppdaterande av våra sociala medier som är en direkt kanal till våra fans. En del spelande också för jag måste ha stenkoll på produkterna. 😊

I morgon släpps en av de mer annorlunda produkterna från Nintendo, nämligen Nintendo Labo. Hur skulle du beskriva Labo för någon som inte har koll?

– Tänk dig att kunna bygga nästan vad som helst av kartong och sen använda en spelkonsol och dess handkontroller för att få liv i det du byggt. Du kan göra enkla skapelser eller riktigt avancerade. Valet är ditt och du kan följa instruktionerna eller gå bananas och göra otroligt kreativa saker. Se gärna Nintendo Labo-trailern nedan eller på Nintendo.se om du inte gjort det redan.

Här är programledaren Markus Granseths fråga till dig: ”När känner du att du har som bäst flyt/flow i ditt liv?

När jag gör roliga saker med mina familj. Att se sina barn skratta och vara lyckliga är en väldigt speciell känsla.

Till sist tänkte vi be om en fråga till vårt nästa intervjuoffer.

– Hur tror du att sociala medier ser ut om 20 år?


Vem som tvingas svara på Patricks fråga får vi reda när vi på Duggan publicerar nästa kändisintervju. Vi vill passa på och tacka honom för att han tog sig tid att prata med oss.


Vad är din reaktion?

Love Love
3
Love
Fail Fail
6
Fail
Läskigt Läskigt
1
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
9
WHAT!?
Gulligt Gulligt
8
Gulligt
LOL LOL
5
LOL
OMG OMG
3
OMG
Coolt Coolt
19
Coolt
Arg Arg
9
Arg