Vi intervjuar Jonas Leksell


Barnmorgon i P4 med Jonas Leksell
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Jonas Leksell måste vara en av de skönaste programledarna på Barnkanalen. Med störtsköna program som Myror i brallan, Räkna med skägg och vår personliga favorit Mekatronik i bagaget är det faktiskt svårt att argumentera något annat. Jonas har också haft det ärofyllda uppdraget att vara programledare i Bolibompa. jonas har också härjat på YouTube-kanalen Bustuben. Där bjöds det på en del underhållande klipp, bland annat detta där han utmanar en gorilla i att äta banan.

 

Tidigare i veckan så tog Jonas över radioprogrammet Barnmorgon från Farzad Farzaneh och döpte samtidigt om programmet till Barnmorgon med Jonas. I detta program kan vem som helst ringa in och prata om precis vad som helst. Varje vardagsmorgon klockan 06:50 kan du lyssna på programmet i Sveriges Radio P4.

Barnmorgon
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Vi fick nyligen chansen att prata lite med Jonas. Bland annat berättar han om vad vi kan förvänta oss av Barnmorgon med Jonas och varför han lämnade jobbet som polis för att bli programledare.

Vad ville du bli när du var ung?

– Veterinär! Men när jag fick reda på att jag var tvungen att ha så bra betyg så tänkte jag att det pallar jag inte. Därför blev det aldrig av. Men jag ångrar mig fortfarande för jag vill fortfarande bli veterinär, det verkar vara ett toppenjobb.

När och varför bestämde du dig att göra det du gör som jobb?

– Jag jobbade först som polis men för ungefär 20 år sedan började jag jobba lite med tv. Då kände jag direkt att detta var något jag ville hålla på med. För att tv var så mycket roligare än att vara polis. Det var ju inte bara bråk hela tiden som det kan vara när man är polis.

I veckan hade ditt program Barnmorgon med Jonas premiär, vad är det för program?

– Det är ett morgonprogram för barn. Mycket utgår från att jag pratar med barnen och intervjuar dem. Eftersom det är radio är det också väldigt fritt så vi kan prata om precis vad som helst. Det är också väldigt fritt fram med fantasin, till exempel kan jag säga att jag är nere i en ubåt och då är jag helt enkelt det.

Barnmorgon Med Jonas
Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Vem kan ringa in till detta program och vilka frågor kan man ställa?

– Vem som helst kan ringa in och frågan är fri. De som har frågor kan skriva eller ringa in och fråga om precis vad som helst. Vi har dock olika teman. På måndagar har vi morgongäsp och resten av veckan består av tisdagskoll, djuronsdag, kompistorsdag och fredagspepp.

Här är frågan från skådespelaren och Sommarlovsprofilen Angelica Pricks fråga till dig: ”Hur tror du programmet ”Sommarlov” ser du om 20 år?”

– Oj herregud vad mycket som kommer ha hänt! Alla kommer vara med i programmet, det är jag nog ganska säker på. Alltså man är inne i Sommarlov själv och alla är programledare

Till sist tänkte vi be om en fråga till vårt nästa intervjuoffer.

– Om du fick ta förmågor från vilket djur som helst, vilket djur skulle du välja då?


Vem som tvingas svara på Jonas fråga får vi reda när vi på Duggan publicerar nästa kändisintervju. Vi tackar honom så mycket för att han tog sig tid att prata med oss. Glöm nu inte att lyssna på Barnmorgon med Jonas varje vardagsmorgon klockan 06:50 i Sveriges Radio P4. Det går så klart också bra att lyssna på programmet i efterhand på programmets hemsida, i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.


Vad är din reaktion?

Love Love
18
Love
Fail Fail
7
Fail
Läskigt Läskigt
2
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
10
WHAT!?
Gulligt Gulligt
8
Gulligt
LOL LOL
12
LOL
OMG OMG
8
OMG
Coolt Coolt
28
Coolt
Arg Arg
9
Arg