Vi intervjuar Angelika Prick från Sommarlov!


Sommarlov
Foto: Janne Danielsson

Angelika Prick känner nog de flesta igen från tv-programmet Sommarlov som hon varit med i de senaste två åren. Förra året var hon även med i julkalendern där hon spelade Elsa i Jakten på tidskristallen. Men innan Angelika förgyllde våra tv-skärmar så växte hon i Lerum och gick teaterlinjen på Angeredsgymnasiet i Göteborg. Efter det fortsatte Angelika med teatern och gick på teaterhögskolan, även det i Göteborg.

Förutom teater har Angelika också ett stort intresse för handboll, en sport som hon spelade i hela elva år. När hon var ung så ville Angelika faktiskt bli handbollsproffs. Men passionen för teater gick före passionen att kasta bollar i mål mot betalning. Därför jobbar hon nu som skådespelare på Stadsteatern i Stockholm.

Men på somrarna tar hon en paus från teatern i Stockholm och spelar tack o lov in nya avsnitt av Sommarlov! I år sänds programmet från Beijers park i Malmö.t Till skillnad från tidigare år så sänds inte programmen direkt utan de spelas in dagen innan de sänds i tv. Årets tema i Sommarlov kommer att vara demokrati och barns rätt att göra sin röst hörd. Det kommer också läggas fokus på om vikten att säga vad man tycker, tänker och känner.

Som vi rapporterade i går kommer programmet i år gästas av en hel del intressanta artister. Några exempel på årets artister är Mendez, Maxida Märak och, så klart, Hasse Andersson.

Sommarlov drar igång nu på måndag och kommer sändas varje dag fram till den 17 augusti. Du kan se Sommarlov i både Barnkanalen och på Barnplay.

Alex, Angelika och Malin
Foto: Mattias Ankrah

Vi fick nyligen chansen att ta oss en kort pratstund med Angelika och vi passade så klart på att fråga vad som kommer hända på Sommarlov i år samt hur Sommarskuggan luktar.

Vad ville du bli när du var ung?

– Jag ville antingen bli åklagare eller handbollsproffs.

Varför bestämde du dig att göra det du gör som jobb?

– Sommarlov bestämde jag mig så fort jag blev tillfrågad. För det verkade ju vara världens roligaste jobb och det är det också.

Vad gör du resten av året när du inte är på Sommarlov?

– Då jobbar jag på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som skådespelare.

Vad kan vi förvänta oss att se på årets Sommarlov?

– Att vi ska göra allt vi kan för att avslöja sommarskuggan såklart!

Sommarskuggan
Foto: Mattias Ankrah

Hur luktar Sommarskuggan?

– Damm!

Här är Nintendo-kommunikatören Patrik Johanssons fråga till dig: ”Hur tror du att sociala medier ser ut om 20 år?

Oj.. Vilken svår fråga! Ja vi behöver väl bara tänka så gör mobilen det vi vill. Men det hoppas jag verkligen inte.

Till sist tänkte vi be om en fråga till vårt nästa intervjuoffer.

– Hur tror du programmet ”sommarlov” ser du om 20 år?


Vem som tvingas svara på Angelikas fråga får vi reda när vi på Duggan publicerar nästa kändisintervju. Vi vill passa på och tacka henne för att han tog sig tid att prata med oss.