Temat i årets Sommarlov är hjärnan


Foto: Mattias Ankrah/SVT

Som vanligt kommer tv-programmet Sommarlov att återvända under sommarlovet och i år får Malin, Alex och Angelika sällskap av den nya programledaren Markus Granseth. Markus känner säkert de flesta igen då han varit med i massvis med program på Barnkanalen tidigare. En annan nytt ansikte i årets Sommarlov blir kapten Doris, som spelas av Marianne Mörck. Hon har tappat minnet och fastnat med sin ubåt på botten av Sommarlovssjön. Sommarskuggan är så klart också tillbaka men i år får busen sällskap av den nya karaktären Vinterskuggan som hotar med snö och kyla.

Årets tema för programmet är hjärnan och programledarna kommer att utmana tittarna i uthållighet samt hjärnstyrka. Detta kommer hända i form av gåtor, rebusar och lösa mysteriet vem som gömmer sig i Sommarskuggans dräkt. Hjärnexperter kommer att besöka programmet och lära tittarna hur hjärnan ser ut och fungerar. Programmet kommer också gästas av personer med spännande hjärnor.

Varje fredag hela sommaren kommer också aktuella artister på besök och tittarna kan förvänta sig galna och roliga upptåg vid Sommarlovsbussen. Precis som förra året så kommer programmet spelas in i Beijers Park i Malmö mellan den 10 juni till den 16 augusti. Inspelningen är vardagar klockan 09:00 och programmet sänds dagen därpå.


Vad är din reaktion?

Love Love
8
Love
Fail Fail
10
Fail
Läskigt Läskigt
5
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
4
WHAT!?
Gulligt Gulligt
11
Gulligt
LOL LOL
8
LOL
OMG OMG
6
OMG
Coolt Coolt
10
Coolt
Arg Arg
5
Arg