Succé för Tekniska Museets rosa minibussar


Bussar som programmerar

Enligt rapporter kommer det år 2035 saknas runt 75 000 personer som utbildat sig inom teknik här i Sverige. Det innebär att det kommer saknas många människor på arbetsmarknaden om dryga 15 år. Det är ett scenario som Tekniska museet i Stockholm vill undvika och har den senaste tiden skickat ut rosa minibussar med pedagoger, robotar och kretskort för att lära ut teknik samt programmering till mellanstadieelever.

Maker Tour – Programmering heter initiativet som består av pedagoger från Tekniska museet som besöker klasser för att lära ut och stärka den digitala kompetensen hos både elever samt lärare. Projektet lanserades under hösten och Maker Tour har sedan dess besökt 1 500 elever samt runt 200 lärare.

Tyvärr åker dessa bussar endast runt till mellanstadieelever i Stockholmsområdet men du kan få liknande inspiration och hjälp från diverse CoderDojos runtom i landet. CoderDojo är en samlingsplats där du kan lära dig mer om programmering och få hjälp av folk som kan det. Länkar till diverse kodskolor runtom i landet kan hittas via knappen nedan.

Hitta en CoderDojo nära dig

Vad är din reaktion?

Love Love
9
Love
Fail Fail
1
Fail
Läskigt Läskigt
6
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
4
WHAT!?
Gulligt Gulligt
2
Gulligt
LOL LOL
9
LOL
OMG OMG
7
OMG
Coolt Coolt
11
Coolt
Arg Arg
3
Arg