Netflix storsatsar på nya serier och filmer för unga


Netflix
Maya and the Three

Netflix har på senare tid blivit riktigt bra på att samla serier för barn och unga. Streamingtjänsten har på senare tid också satsat hårt på egna serier så som Drakprinsen, Hilda och så klart Trolljakten.

Netflix kommer fortsätta satsa på egna serier, animerade med datoranimering, klassisk 2D och stop motion.

En av serierna som kommer produceras är Maya and the three som utspelar sig i en mytologisk värld och handlar om en krigarprinsessa som måste hitta tre legendariska krigare för att rädda världen. Denna serie kommer dock inte att släppas förrän 2021.

Kid Cosmic är en annan serie som Netflix kommer sända och den kommer från samma person som skapade Powerpuffpinglorna. Denna serie handlar om en ung pojke som drömmer om att bli en superhjälte. En dag får han superkrafter men han inser snabbt att det här med att vara superhjälte inte är så lätt.

Netflix kommer även producera animerade filmer och en av dem heter Jacob and the sea beast och den handlar om en sjöfarare som blir vän med ett sjöodjur.

Klaus är en film som utspelar sig i Skandinavien och kommer från en person som var med och skapade Dumma mej. Filmen handlar om en självisk brevbärare som blir tvungen att jobba för tomten.

Den klassiska sagan om Pinocchio ska också bli film på Netflix. Denna film kommer göras i samarbete med Guillermo del Toro som även gjorde Trolljakten. Filmen kommer göras med stop motion-teknik och har premiär under 2021.

I klippet här under pratar (på engelska) några av skaparna för dessa serier och filmer om sina projekt. Samtliga serier och filmer som nämns har premiärdatum mellan 2019 och 2022.


Vad är din reaktion?

Love Love
9
Love
Fail Fail
2
Fail
Läskigt Läskigt
7
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
5
WHAT!?
Gulligt Gulligt
3
Gulligt
LOL LOL
10
LOL
OMG OMG
11
OMG
Coolt Coolt
2
Coolt
Arg Arg
4
Arg