Några tips för årets sommarläger och sommarkollo


Sommarläger
Foto: LPfi

Trots att det fortfarande är ganska kallt ute så kan det vara bra att börja tänka på vad man ska hitta på under sommarlovet. Varje år finns det massvis med olika sommarläger samt -kollo som man kan åka på för att hitta på skoj, lära sig saker och träffa nya kompisar.

Ett sådant är Hello World! Camp vid Ågesta Folkhögskola strax söder om Stockholm. Här samlas 8 till 18 åringar som vill upptäcka eller utvecklas inom olika former av digitalt skapande som programmering och webbdesign. Detta kombineras även med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet.Priset för Hello World! Camp sätts utifrån föräldrarnas ekonomi men däremot är tågresan till lägret helt gratis så deltagare från hela Sverige kan ta sig dit. Läs mer om Hello World! Camp här.

Ett annat läger som man kan gå till är ett av de många 4H-lägren som finns över hela Sverige.  Här kan man spendera dagar med att ta hand om de olika djuren som finns på den lokala anläggningen. Mer detaljerad information om alla lägren som finns tillgängliga kan hittas om man klickar här.

Vill man spendera sommaren som en viking så finns VikingaTiders sommarläger i Löddeköpinge i Skåne. Detta läger består av tre heldagar där man får lära sig om livet under vikingatiden. Deltagare får ta hand om husen, gårdarna och laga mat över öppen eld medan en sagoberättare kommer med nyheter och historier. Man får leka kämpalekar och träna med svärd och pilbåge. Mer om detta läger kan hittas här.

Lägren ovan är såklart endast bara ett fåtal sommarläger för denna sommar. Vill man leta upp fler intressanta läger eller kollo för sommaren så hittar man några gedigna listor via knapparna nedan.

Hitta ett roligt sommarläger här Hitta ett roligt sommarkollo här

 


Vad är din reaktion?

Love Love
3
Love
Fail Fail
1
Fail
Läskigt Läskigt
3
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
2
WHAT!?
Gulligt Gulligt
1
Gulligt
LOL LOL
4
LOL
OMG OMG
5
OMG
Coolt Coolt
4
Coolt
Arg Arg
2
Arg