I år bjuder julkalendern på en röststyrd ljudupplevelse


Sveriges Radio kommer i år erbjuda en röststyrd ljudupplevelse i samband med årets julkalender i Barnradion. Detta gör att historian kommer kunna upplevas på ett helt nytt sätt. För med hjälp av den smarta högtalare som Google Home kommer du, förutom att kunna lyssna på julkalendern på vanligt vis, kunna utforska och styra små äventyr med rösten. För att kunna uppleva den interaktiva versionen av Tonje i Glimmerdalen behöver du dock en Google Home eller gratis-appen Google Assistent, som finns både till Android och iPhone.

I den röststyrda upplevelsen får användaren följa med måsen Gavia, som Tonjes mamma hittade när den var liten. Gavia låter lyssnarna flyga med i Glimmerdalen för att lära känna byn och personerna som bor där. Det är dem som bestämmer vart måsen ska flyga, vad som ska dekorera pepparkakshuset, hur berget Sïlpevaerie ska muntras upp eller hur Gavia ska bygga en spark.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Barnradions julkalender Tonje i Glimmerdalen handlar om Tonje, det enda barnet i byn Glimmerdalen. Hon känner alla som bor i byn lika bra som hon känner älven, dalen och det uråldriga berget Sïlpevaerie. En dag förändras allt. Tonje upptäcker att hennes bäste vän, den gamle mannen Gunnvald, bär på en mörk hemlighet.

Tonje i Glimmerdalen har premiär den 1 december och sänds i P4 på vardagar kl. 06.50 och 18.35, samt på helger och julafton kl. 09.50 och 13.03. Det går även att lyssna på Barnradions hemsida och i appen Sveriges Radio Play. Den interaktiva upplevelsen finns tillgänglig samma datum i samband med premiären.

I samband med denna nyhet så har Sveriges Radio också släppt ett spel där du åker slalom som Tonje. Detta spel kan du spela direkt i webbläsaren eller telefonen och du hittar det genom att trycka på knappen nedan.
Spela Tonjes slalomspel


Vad är din reaktion?

Love Love
9
Love
Fail Fail
2
Fail
Läskigt Läskigt
7
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
5
WHAT!?
Gulligt Gulligt
3
Gulligt
LOL LOL
10
LOL
OMG OMG
9
OMG
Coolt Coolt
4
Coolt
Arg Arg
4
Arg