Elin vann serietävlingen ”Vem är Luddmonstret?”


Luddmonstret

Tioåriga Elin Pettersson från Gävlebon deltog i våras i serietävlingen ”Vem är Luddmonstret?” där hon skickade in sin bakgrundshistoria för Luddmonstret vilket är Läslovets lilahåriga maskot. Av de hundratals bidragen som skickades in korades Elins som det bästa och hennes serieidé har nu ritats av Johan Unengeoch ska publiceras hon i tidningen Bamse.

Luddmonstret

Elins hela bakgrundshistoria för Luddmonstret kan du läsa nedan.

Långt bort i en mörk, mörk skog finns ett gigantiskt bibliotek. Där finns alla böcker man kan tänka sig på alla möjliga sorters språk.

Längst in i biblioteket så finns en gammal hylla full med de mest fantastiska böcker som någonsin har skrivits. Hyllan är murken och böckerna är för länge sedan bortglömda. Men trots det så är det nästan alltid liv där, för i en röd bok, vid namn ”Knasiga djur”, bor vår vän Luddmonstret. Han har bott i den röda boken så länge han kan minnas, och han ser till att biblioteket är skinande rent. Han är nämligen allergisk mot damm och trivs därför inte i oröra. Hans största rädsla är spindlar eftersom att han lätt fastnar i deras klibbiga nät.

Luddmonstret är ett väldigt knasigt monster som gärna hittar på bus. Han byter plats på böcker och skyltar, så besökarna går vilse bland alla hyllor. Böckerna är tunga för en sådan liten filur som luddmonstret, men med hjälp av sin magiska tyngdlyftarpenna är det inga problem. Alla hans bus kan dock gå för långt och han hamnar lätt i svåra knipor, också på grund av att han väldigt lätt blir uppretad. Hans lila päls gnistrar när han blir arg.

Luddmonstret har en hemlighet som nästan ingen vet om. Han kan nämligen inte läsa, och det skäms han över. Som tur är så har han sin vän Mjau; bibliotekets egna katt. Hon är en lugn katt med runda glasögon. Det finns ingen katt som är smartare än Mjau, och hon hjälper gärna Luddmonstret att knäcka alfabetets stora gåta.

Vanligtvis är det ganska lugnt i biblioteket, borträknat alla de bus som Luddmonstret ställer till med. Men det finns ett stort problem. Det vilar nämligen en förbannelse över Luddmonstrets röda bok. Förbannelsen säger att boken försvinner om den blir lånad. Det innebär att även Luddmonstret då får säga adjö.

Det sägs att Luddmonstret måste läsa boken för att förbannelsen ska brytas.

Dammråttorna, med Mr Dammie Smuts i ledningen, försöker ständigt stoppa Mjaus läslektioner med Luddmonstret. De vill gärna att han försvinner eftersom att han sopar bort dem när han städar. Dammie Smuts är en väldigt smart råtta, men som tur är så har han väldigt klumpiga medhjälpare. Luddmonstret behöver nog inte oroa sig för dem i första taget.

Dessvärre börjar det hända konstiga saker i biblioteket. Hyllor flyttas på natten, och besökarna kommer allt närmare hyllan med den röda boken. Det verkar som om någon större och farligare än dammråttorna vill ha bort Luddmonstret….


Vad är din reaktion?

Love Love
12
Love
Fail Fail
10
Fail
Läskigt Läskigt
5
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
3
WHAT!?
Gulligt Gulligt
13
Gulligt
LOL LOL
9
LOL
OMG OMG
7
OMG
Coolt Coolt
17
Coolt
Arg Arg
2
Arg