Barnradion gör ny version av Pippi – Pippi i Rinkeby


Pippi Långstrump
Gunilla Lundgren och Felicia Di Fransesco har skrivit Pippi i Rinkeby tillsammans. Foto: Stina Gullander. Foto: Stina Gullander

Författaren Gunilla Lundgren har i samarbete med 15-åriga Felicia Di Fransesco och romska barn från en skrivarverkstad i Rinkeby gjort en egen berättelse, inspirerad av Pippi Långstrump. Denna berättelse kommer sändas som en följetong i Sagor i Barnradion under läslovet. Berättelsen är ett resultat av en skrivarverkstad som Gunilla Lundgren håller med barn mellan sex och tolv år på Askebyskolan i Rinkeby.

När Gunilla och Felicia började skrivarprocessen valde de ut vilka stora moment ur Astrid Lindgrens Pippi-böcker som de ville använda sig av. De bestämde ganska snabbt att Pippi i Rinkeby var hemlös och sov i en bil. De har arbetet fram texten gemensamt, och även tagit hjälp av de mindre barnen från Skrivarverkstaden på Askebyskolan, som har fått komma med många egna idéer.

Pippi i Rinkeby sänds i Sagor i Barnradion under höstlovet, med start 29 oktober kl.18.43 i P4 Sveriges Radio och i appen Sveriges Radio Play. Pippi i Rinkeby kommer även att sändas på våra nationella minoritetsspråk romska, finska, meänkieli, samiska och jiddisch.


Vad är din reaktion?

Love Love
3
Love
Fail Fail
3
Fail
Läskigt Läskigt
1
Läskigt
WHAT!? WHAT!?
4
WHAT!?
Gulligt Gulligt
3
Gulligt
LOL LOL
2
LOL
OMG OMG
1
OMG
Coolt Coolt
5
Coolt
Arg Arg
3
Arg